RSSNewsletterGoogle+YoutubeTwitterFacebooksocial ala

Poll de Neus i Oriol sortint del niu© Equip de Boumort – AlinyàEls tres polls nascuts a la temporada de 2013 han completat el seu desenvolupament i semblen haver sincronitzat la sortida del niu, iniciant els seus primers vols en la segona setmana d'agost.

El dia 6 d'agost abandonava el niu el poll de la Perla i en Portell, amb 126 dies de edat. És el tercer any que aquesta parella cria amb èxit. El seu zel a la cria ha estat exemplar d’ençà que el 2010 aconseguissin treure endavant a Gala, el primer poll nascut en el programa de reintroducció.

El següent en aixecar el vol ha estat el poll d’en Mario i la Menta, que finalment va ser adoptat per la Neus i l'Oriol per deficiències en el seu desenvolupament. Sense el compromís decisiu d'una iniciativa pionera, ja que ha estat el seu rescat i l'adopció posterior per una nova parella que va resultar ser exemplar, aquest poll mai hagués pogut sentir la brisa càlida de la Serra de Boumort relliscant entre les seves plomes. Veure’l volar, amb 130 dies d'edat i un sorprenent control dels seus moviments, és potser la major recompensa que podem obtenir a la dedicació i la cura envers la colònia de Boumort-Alinyà.

Poll de Bruna i corneli després del seu primer vol © Equip de Boumort – AlinyàEl més avançat ha estat poll de Bruna i Corneli, que amb 110 dies va deixar el niu uns 10 dies abans de el que és habitual a l’espècie. Ho va fer per decisió propi o va caure en doblegar-se alguna de les fines branques laterals en les que se solia posar? No ho sabrem mai. El que sí podem dir és que la darrera etapa no ha estat gens fàcil per a aquest poll. Gràcies a un seguiment exhaustiu, estem observant una retirada progressiva dels pares en l'últim període de criança. Per causa d’això, ha calgut fer aportacions complementàries d'aliment per facilitar l'obtenció d'un estat òptim en el desenvolupament final del poll, que actualment fa tímids vols al voltant del niu esperant pacientment la visita dels seus pares.

La Neus i l’Oriol van triar una de les plataformes artificials emplaçades a major altitud, mentre que la Perla i en Portell van optar enguany per construir el seu niu a pocs metres de la plataforma que havien utilitzat fins ara, i la Bruna i en Corneli continuen criant al mateix niu natural d’anys anteriors.

GREFA

Monte del Pilar S/N

28220 Majadahonda

Madrid

Telf: (34) 91 638 75 50

Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

GREFA, inscrita en el Registro Nacional de Asociaciones con nº 66711, ha sido declarada Entidad de Utilidad Pública.

Sala de prensa

Acerca de GREFA

GREFA (Grupo de Rehabilitación de la Fauna Autóctona y su Hábitat) es una organización no gubernamental sin ánimo de lucro, que nace en 1981 como asociación para el estudio y conservación de la naturaleza. Está formado por personas sensibles a ciertas actividades humanas que provocan el deterioro y la destrucción de parte de nuestro entorno natural.

Birdingtop

Fatbirder's Top 1000 Birding Websites