RSSNewsletterGoogle+YoutubeTwitterFacebooksocial ala

Voltor negreLa colònia de voltor negre està actualment integrada por 29-30 exemplars sedentaritzats al Prepirineu de Lleida. A hores d’ara, hi ha 8 parelles ja formades i una més que s’està consolidant.

A la colònia s’han incorporat 4 voltors negres exògens, és a dir, que han vingut de fora, no han estat reintroduïts ni han nascut a la zona dins el marc del projecte de reintroducció: Íbex i Neo, de procedència ibèrica; i Quercy i Quasimodo, de procedència francesa. Els dos exògens ibèrics han format parella amb dues femelles endògenes (l’Íbex amb l’Ares, i en Neo amb la Muga).

Són 8 les parelles formades a la colònia: Perla i Portell, Bruna i Corneli, Menta i Mario, Oriol i Pessonada, Olga i Aleix, Muga i Neo, Modesto i Gallarda, i Ares i Ibex, i una més que s’està consolidant, Foix i Grèvol, que seria la novena. Actualment 6 de les parelles estan covant el seu ou. Una altra parella han intentat també reproduir-se, però sense èxit.

niu de voltor negre

El projecte de reintroducció del voltor negre als Pirineus està promogut pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i per la Fundació Catalunya – La Pedrera. GREFA i Trenca hi participen en l’assessorament i l’execució, juntament amb personal de l’Espai Natura Muntanya d’Alinyà i de la guarderia de la RNC de Boumort. REE participa de manera destacada amb el finançament dels emissors que permiten de fer el seguiment dels voltors negres del projecte.

GREFA

Monte del Pilar S/N

28220 Majadahonda

Madrid

Telf: (34) 91 638 75 50

Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

GREFA, inscrita en el Registro Nacional de Asociaciones con nº 66711, ha sido declarada Entidad de Utilidad Pública.

Sala de prensa

Acerca de GREFA

GREFA (Grupo de Rehabilitación de la Fauna Autóctona y su Hábitat) es una organización no gubernamental sin ánimo de lucro, que nace en 1981 como asociación para el estudio y conservación de la naturaleza. Está formado por personas sensibles a ciertas actividades humanas que provocan el deterioro y la destrucción de parte de nuestro entorno natural.

Birdingtop

Fatbirder's Top 1000 Birding Websites