RSSNewsletterGoogle+YoutubeTwitterFacebooksocial ala

Coma, voltor negreEn els 27 dies de seguiment que es van fer durant el mes de gener a la Reserva Nacional de Caça de Boumort, s’han controlat a través de l’observació directa, ja sigui en posader o menjant, 20 exemplars diferents de voltor negre.

Dels 20 voltors negres observats a Boumort al gener, 17 són alliberats o nascuts  en llibertat dins el marc del programa de reintroducció del voltor negre als Pirineus. Els altres 3 són d’origen exogen: 1 voltor negre jove sense anelles ni cap marca, probablement ibèric, i 2 exemplars –Nouanda i Prose– nascuts a la colònia de Cévennes (França), localitat on es va dur a terme un programa de reintroducció als anys 90 i on ja hi ha una població viable de l’espècie. D’aquests 20 voltors negres diferents, el Mario és l’exemplar que ha estat enregistrat més vegades (24 observacions) i el que ha tingut menys registres ha estat la Neus (2 observacions), que roman assentada a l’Espai Natural d’Alinyà.                                                                    

Durant el mes de gener, les parelles formades per la Perla i el Portell i per la Menta i el Mario han acabat de construir els nous nius que van començar al desembre. Altres tres parelles de voltor negre també han estat regentat els seus respectius nius: la Bruna i el Corneli, l'Olga i l'Aleix, i la Nouanda i l'Oriol.

Altres dades rellevants han estat l’aparició de l’Alzina  -que va ser alliberada el 25 de juliol de 2012 a Alinyà-  als voltants de Frontignan (França) aquest passat mes de gener, i la desaparició del Prose a partir del dia 10 de gener (potser aquest exemplar ha decidit tornar a la seva àrea natal, a Cévennes).

GREFA

Monte del Pilar S/N

28220 Majadahonda

Madrid

Telf: (34) 91 638 75 50

Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

GREFA, inscrita en el Registro Nacional de Asociaciones con nº 66711, ha sido declarada Entidad de Utilidad Pública.

Sala de prensa

Acerca de GREFA

GREFA (Grupo de Rehabilitación de la Fauna Autóctona y su Hábitat) es una organización no gubernamental sin ánimo de lucro, que nace en 1981 como asociación para el estudio y conservación de la naturaleza. Está formado por personas sensibles a ciertas actividades humanas que provocan el deterioro y la destrucción de parte de nuestro entorno natural.

Birdingtop

Fatbirder's Top 1000 Birding Websites