RSSNewsletterGoogle+YoutubeTwitterFacebooksocial ala

Adult i poll ja crescut de voltor negre al niu. Autoria: Equip de Boumort-AlinyàProjecte de reintroducció del voltor negre als Pirineus.

Per a la colònia de voltor negre del Prepirineu català, la temporada reproductora d’enguany està resultant productiva. De les cinc parelles que van iniciar la reproducció, tres han aconseguit tirar endavant el seu poll. Dos dels polls ja tenen aproximadament 75 dies d’edat, que és el moment idoni per pujar als nius per marcar-los i anellar-los. Cada animal portarà una anella i una descoloració al plomatge que els identificarà individualment, a més d’un emissor via satèl·lit tipus GPS que permetrà de localitzar-los en qualsevol moment.

El projecte de reintroducció del voltor negre al Prepirineu lleidatà es va iniciar l’any 2007. D’aleshores ençà s’han alliberat 45 exemplars provinents de centres de recuperació de fauna salvatge de tota la península Ibèrica, especialment d’Extremadura. La primera reproducció en llibertat va tenir lloc l’any 2010, més d’un segle després que l’espècie s’hagués extingit als Pirineus. Actualment, la petita colònia de voltor negre a Catalunya està formada per 6 parelles i un total d’uns 25 exemplars que romanen sedimentats als voltants de la Reseva Nacional de Caça de Boumort i de l’Espai Natura Muntanya de Alinyà.

El voltor negre (Aegypius monachus) està catalogat com a vulnerable a la península Ibèrica, on es troba el 90% de la població europea. És una espècie de voltor molt tímida en comparació amb el voltor comú. S’alimenta sobretot de cadàvers de mida mitjana o petita (conills morts, ovelles mortes, restes de carronya).

Gràcies a l’estratègica localització de l’àrea de reintroducció del voltor negre als Pirineus, just a mig camí entre les poblacions ibèriques i les franceses, s’ha aconseguit posar en contacte totes dues poblacions de l’espècie (ibèrica i francesa), contribuint a recuperar la seva antiga àrea de distribució circummediterrània.

Voltor negre amb plomes descolorades, que permeten d’identificar-lo individualment.Autoria: Equip de Boumort-Alinyà Poll de voltor negre en el moment en que li fiquen un emissor via satèl·lit a l’esquena que permetrà de localitzar-lo en qualsevol moment. Autoria: Equip de Boumort-Alinyà

GREFA

Monte del Pilar S/N

28220 Majadahonda

Madrid

Telf: (34) 91 638 75 50

Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

GREFA, inscrita en el Registro Nacional de Asociaciones con nº 66711, ha sido declarada Entidad de Utilidad Pública.

Sala de prensa

Acerca de GREFA

GREFA (Grupo de Rehabilitación de la Fauna Autóctona y su Hábitat) es una organización no gubernamental sin ánimo de lucro, que nace en 1981 como asociación para el estudio y conservación de la naturaleza. Está formado por personas sensibles a ciertas actividades humanas que provocan el deterioro y la destrucción de parte de nuestro entorno natural.

Birdingtop

Fatbirder's Top 1000 Birding Websites

Está aquí: Home Información Si encuentro un animal salvaje herido Proyectos VULTURNET: La conexión de las poblaciones europeas de buitres Buitre negro Reintroducción del buitre negro en los Pirineos Noticias Dos polls de voltor negre nascuts en llibertat a la Reserva Nacional de Caça de Boumort (Prepirineu lleidatà) seran marcats i anellats aquest dijous dia 20 de juny