RSSNewsletterGoogle+YoutubeTwitterFacebooksocial ala

Reintroducció del voltor negre als Pirineus / abril de 2013

La Gallarda, voltor negreEn el seguiment que es va fer durant el mes d’abril a la Reserva Nacional de Caça de Boumort s’han controlat a través de l’observació directa 24 exemplars diferents de voltor negre.

Leer en castellano                 Read in English

 

Dels 24 voltors negres, 19 són alliberats o nascuts  en llibertat en temporades anteriors i 5 exemplars van ser alliberats l’ 1 de març de 2013. El màxim nombre d’individus observat en un sol dia ha estat de 21, el 8 d’abril.

Dos dels exemplars que es mantenien des de fa mesos dispersos o fixats en colònies lluny de la zona de reintroducció, la Gata i la Gallarda, van tornar a l’àrea de Boumort, augmentant així el nombre de voltors de la colònia a 24 individus (12 femelles i 12 mascles).

Dels 7 voltors negres que es van alliberar l’1 de març, dos exemplars van morir durant la seva dispersió: Trenca (el dia 7, per impacte contra un aerogenerador eòlic a Lugo) i Grefa (el dia 11, per atropellament a una carretera d’Osca).

Pel que fa a la reproducció, de les 5 parelles que van fer posta al Prepirineu han nascut tres polls. Dos d’ells van néixer en dates molt primerenques, d’acord amb el que és l’habitual a l’espècie: el dia 3 el pollet de la Perla i el Portell i el dia 4 el pollet de la Menta i el Mario. El tercer va néixer el dia 25 (de la Bruna i el Corneli).

GREFA

Monte del Pilar S/N

28220 Majadahonda

Madrid

Telf: (34) 91 638 75 50

Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

GREFA, inscrita en el Registro Nacional de Asociaciones con nº 66711, ha sido declarada Entidad de Utilidad Pública.

Sala de prensa

Acerca de GREFA

GREFA (Grupo de Rehabilitación de la Fauna Autóctona y su Hábitat) es una organización no gubernamental sin ánimo de lucro, que nace en 1981 como asociación para el estudio y conservación de la naturaleza. Está formado por personas sensibles a ciertas actividades humanas que provocan el deterioro y la destrucción de parte de nuestro entorno natural.

Birdingtop

Fatbirder's Top 1000 Birding Websites