Voltor negreLa colònia de voltor negre està actualment integrada por 29-30 exemplars sedentaritzats al Prepirineu de Lleida. A hores d’ara, hi ha 8 parelles ja formades i una més que s’està consolidant.

A la colònia s’han incorporat 4 voltors negres exògens, és a dir, que han vingut de fora, no han estat reintroduïts ni han nascut a la zona dins el marc del projecte de reintroducció: Íbex i Neo, de procedència ibèrica; i Quercy i Quasimodo, de procedència francesa. Els dos exògens ibèrics han format parella amb dues femelles endògenes (l’Íbex amb l’Ares, i en Neo amb la Muga).

Són 8 les parelles formades a la colònia: Perla i Portell, Bruna i Corneli, Menta i Mario, Oriol i Pessonada, Olga i Aleix, Muga i Neo, Modesto i Gallarda, i Ares i Ibex, i una més que s’està consolidant, Foix i Grèvol, que seria la novena. Actualment 6 de les parelles estan covant el seu ou. Una altra parella han intentat també reproduir-se, però sense èxit.

niu de voltor negre

El projecte de reintroducció del voltor negre als Pirineus està promogut pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i per la Fundació Catalunya – La Pedrera. GREFA i Trenca hi participen en l’assessorament i l’execució, juntament amb personal de l’Espai Natura Muntanya d’Alinyà i de la guarderia de la RNC de Boumort. REE participa de manera destacada amb el finançament dels emissors que permiten de fer el seguiment dels voltors negres del projecte.