Perla, voltor negre

Acaben de néixer els dos primers polls de voltor negre de la temporada a Boumort! Les parelles formades per Perla i Portell, per un costat, i Menta i

Mario per l'altre, han comprovat com ahir i avui (3 i 4 d'abril) es movia una preciosa boleta blanquinosa entre les seves potes, i de pas nosaltres també hem pogut gaudir-ne amb ells.

La incubació va començar els passats dies 6 i 8 de febrer respectivament, la qual ha durat 57 i 56 dies, temps que està dins l'interval típic per a l'espècie, que pot variar entre els 55 i 60 dies.

Ara toca carregar-se de paciència durant gairebé quatre mesos, temps durant el qual els polls  romandran en els nius. Els dos primers mesos seran vitals per als recent nascuts ja que els progenitors hauran de tornar-se per péixer i cuidar a les cries davant de les inclemències meteorològiques. Val la pena recordar que les polítiques d'igualtat, dins de les famílies dels voltors, se segueixen fidelment. A més l'altitud on es troben els nius ronda els 1.400 msnm, construïts a les capçades de dues pinasses no ofereixen cap protecció davant tempestes d'aigua, neu i fins i tot calamarsa, fenòmens típics de la primavera pirinenca.

En el cas de Perla i Portell l'any 2013 és las seva quarta temporada reproductora consecutiva, en aquest període hem vist volar dos dels seus polls, un l'any 2010 (Gala) i l'altre l'any 2012 (Coma). Tots dos segueixen estabilitzats a la zona de reintroducció Boumort-Alinyà.

Pel que fa a Menta i Mario, aquest és el seu tercer intent consecutiu de reproducció, havent fracassat en els dos primers intents.

Els ous de les dues parelles que continuen covant (Bruna&Corneli i Neus&Oriol), previsiblement haurien d'eclosionar a finals d'abril o principis de maig.

Mario i Menta, 2012 Nido Perla y Portell 2012

Lorena i Mario
Equip de treball de Boumort-Alinyà