La Gallarda, voltor negreEn el seguiment que es va fer durant el mes d’abril a la Reserva Nacional de Caça de Boumort s’han controlat a través de l’observació directa 24 exemplars diferents de voltor negre.

Leer en castellano                 Read in English

 

Dels 24 voltors negres, 19 són alliberats o nascuts  en llibertat en temporades anteriors i 5 exemplars van ser alliberats l’ 1 de març de 2013. El màxim nombre d’individus observat en un sol dia ha estat de 21, el 8 d’abril.

Dos dels exemplars que es mantenien des de fa mesos dispersos o fixats en colònies lluny de la zona de reintroducció, la Gata i la Gallarda, van tornar a l’àrea de Boumort, augmentant així el nombre de voltors de la colònia a 24 individus (12 femelles i 12 mascles).

Dels 7 voltors negres que es van alliberar l’1 de març, dos exemplars van morir durant la seva dispersió: Trenca (el dia 7, per impacte contra un aerogenerador eòlic a Lugo) i Grefa (el dia 11, per atropellament a una carretera d’Osca).

Pel que fa a la reproducció, de les 5 parelles que van fer posta al Prepirineu han nascut tres polls. Dos d’ells van néixer en dates molt primerenques, d’acord amb el que és l’habitual a l’espècie: el dia 3 el pollet de la Perla i el Portell i el dia 4 el pollet de la Menta i el Mario. El tercer va néixer el dia 25 (de la Bruna i el Corneli).